Hunnik vrijgesproken van ‘showbizzmoord’

Martien Hunnik is vrijgesproken in de zaak rond de ‘showbizzmoord’ uit 1981. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. Hunnik werd in 1984 veroordeeld voor de moord op platenproducer Bart van der Laar, maar de Hoge Raad bepaalde vorig jaar dat de zaak moest worden heropend. Vorige maand vroeg het Openbaar Ministerie de rechtbank om vrijspraak voor Hunnik. Volgens het OM was de verklaring waarin Hunnik de moord bekende niet langer geloofwaardig. Onderzoek wees uit dat hij de neiging had feiten te verdraaien en verhalen te verzinnen. De Hoge Raad oordeelde dat als dit bekend was geweest tijdens de eerste rechtszaak, Hunnik waarschijnlijk was vrijgesproken. Hij zat acht jaar onterecht vast. Omdat de zaak verjaard is, zoekt het OM niet verder naar mogelijke daders. (NRC)