Geen M&M’s in Zweden

In Zweden zijn M&M’s sinds kort niet meer verkrijgbaar. Op 2 juni verbood de rechter in Stockholm de verkoop van de gekleurde chocolaatjes. Volgens de rechter lijkt het merk, dat eigendom is van Mars, te veel op het M-logo dat concurrent Kraft gebruikt voor de snoepjes van het merk Marabou. Al in de jaren 80 botsten beide chocoladegiganten over deze merken in Scandinavië. Kraft bezit daar de oudste rechten: het M-merk wordt al sinds 1957 op de Zweedse markt verkocht. In 1989 sloten de partijen een deal, waarin bepaald werd dat Mars zijn M&M’s tot 1998 niet in Scandinavië zou verkopen. In 2009 werden ze alsnog in Zweden geïntroduceerd. Sindsdien zijn de bedrijven verwikkeld in een verwoede juridische strijd, die nu in het voordeel van Kraft is beslist. Mars moet voor 30 juni beslissen of het in beroep gaat bij de hoogste Zweedse rechter.