Fortuna Sittard uit de financiële problemen

Bedrijven en vermogende geldschieters hebben 1,5 miljoen euro bijeengebracht om de oudste profclub te redden van de ondergang.

Interieur van het voetbalstadion van Fortuna Sittard.
Interieur van het voetbalstadion van Fortuna Sittard. Foto Marcel van Hoorn/ ANP

Fortuna Sittard is uit de financiële problemen. De voetbalclub uit Limburg heeft een oplossing gevonden voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen, zo meldt de club op haar website.

Het was onzeker of de oudste profclub van Nederland zou blijven bestaan. Het begrotingstekort viel 600.000 hoger uit dan oorspronkelijk verwacht.

Bedrijven en geldschieters redden club

In totaal had de club uit Sittard een tekort van 1,5 miljoen euro. Bedrijven en vermogende geldschieters hebben dit bedrag opgehoest, zo laat extern adviseur Paul van der Kraan weten.

“Het gaat om leningen, achtergestelde leningen en sponsorbedragen”.

Na het ontslag van directeur Joppe Sangen neemt Van der Kraan, voormalig algemeen directeur van Vitesse, de honneurs waar bij de club. Fortuna Sittard zoekt nog een nieuwe directeur met een financiële achtergrond.

De begroting is nu sluitend, aldus Van der Kraan. De club kan volgens hem met een schone lei beginnen aan het volgende seizoen. De licentiecommissie van de KNVB moet nog beslissen of Fortuna Sittard ook een proflicentie ontvangt voor komend seizoen.