Amerikaans cultfestival krijgt Nederlandse editie

Het cultfestival Burning Man krijgt een Nederlandse variant: ‘Where The Sheep Sleep’. Aan de rand van het Kootwijkerzand, midden op de Veluwe, zal van 29 tot 31 juli de allereerste editie plaatsvinden. Dit is tevens het eerste Europese evenement naar de Amerikaanse opzet. Burning Man is een festival dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert (Nevada). Bezoekers bouwen zelf het festival op, creëren artistieke bouwwerken en steken die na afloop in brand. Non-profit-organisatie ‘Burning Man Netherlands’ wil Nederland en Europa laten zien dat Burning Man meer inhoudt dan het befaamde evenement in de woestijn. De organisatie streeft naar een sfeer van ‘creatieve expressie’ en onderlinge verbondenheid. Het doel van de nieuwe Nederlandse editie is om het unieke gedachtegoed van het Amerikaanse festival naar Europa te transporteren. (NRC)