Doe Maar: Dit is alles NPO 3, 20.30-22.00u.

Afgelopen zaterdag kregen ze een enthousiast onthaal van de bezoekers op Pinkpop en deze week staan ze drie keer in de Amsterdamse Ziggo Dome. Doe Maar leeft nog steeds. Een aardig moment om de documentaire van Patrick Lodiers en Martijn Nijboer uit 2013 over de band (nog een keer) te bekijken. Bandleden Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks vertellen daarin open, eerlijk en met humor over hun carrière. De hits, de gillende fans, de drugsproblemen van drummer René van Collem, de massahysterie; het komt allemaal langs. In april 1984 kwam het afscheid, in 2000 de eerste reünie. De band keert in de documentaire terug naar Tilburg en naar de studio waar ze hun vier succesvolle albums maakten. Ook laten ze horen hoe hun aanstekelijke liedjes in elkaar steken. Oud-bandleden en gastmusici komen aan het woord, zoals Joost Belinfante, die Nederwiet componeerde (Belinfante deed ook op Pinkpop mee met het nummer). Vrienten en Jansz vertellen verder over hun stormachtige relatie en het einde in 1984. Vrienten daarover: „Ik leverde geen ideeën meer aan. Daar had ik gewoon geen zin meer in.”