Clinton wint laatste voorverkiezing bij Democraten

In Washington D.C. kreeg Clinton zestien van de twintig te verdelen gedelegeerden.

Foto John Locher / AP

Hillary Clinton heeft dinsdagavond lokale tijd de laatste voorverkiezing bij de Democraten gewonnen. In Washington D.C. waren twintig gedelegeerden ter verdelen, Clinton won er zestien, Bernie Sanders slechts vier. Dat meldt persbureau AP.

Dit betekent dat Clinton nu 387 meer gedelegeerden achter zich heeft dan Sanders: 2.219 tegenover 1.832. Wanneer ook de ‘supergedelegeerden’, ongekozen partijprominenten, worden meegerekend, heeft Clinton nu 2.800 stemmen binnen, tegen 1.881 voor Sanders. Er zijn 2.383 stemmen nodig om te winnen, een aantal dat Clinton vorig week al bereikte.

Overleg in hotel

Na de uitslag hadden Clinton en Sanders anderhalf uur lang overleg in een hotel. De bespreking was erop gericht de eenheid binnen de Democratische Partij te handhaven. Volgens Clinton hebben zij en Sanders veel dezelfde doelen:

“We willen allebei het mininumloon verhogen, de inkomensongelijkheid aanpakken, studeren betaalbaar maken en we willen zeker dat iedereen gezondheidszorg krijgt.”

Sanders heeft Clinton nog niet openlijk gesteund, maar zei er eerder alles aan te willen doen om bij te dragen aan de val van de Republikeinse kandidaat Donald Trump.