Washington Post niet meer welkom

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft The Washington Post de toegang tot zijn campagne-evenementen ontzegd. Aanleiding is een bericht over Trump zijn uitspraken na de aanslag in Orlando. Trump noemt de grote krant op Facebook „oneerlijk” en „vals”. The Washington Post schreef maandag dat Trump had gesuggereerd dat president Obama betrokken was bij de aanslag in Orlando. Trump had in een interview gezegd dat Obama „niets begrijpt van terrorisme bevechten, of het juist beter doorheeft dan ieder ander” – kennelijk een verwijzing naar zijn eerdere suggesties dat Obama heimelijk moslim is. De krant schreef in een kop: „Donald Trump suggereert dat president Obama betrokken was bij schietpartij in Orlando”. The Washington Post reageerde verontwaardigd op de uitsluiting en noemde de intrekking van de accreditatie een verwerping van de rol van een vrije pers. (NRC)