Recensie

Recensie Media

Alleen retrographics zijn niet genoeg

Van spellen zoals Hockey Hero zitten er dertien in een dozijn. Deze app van Reliance Games voor Android-, en iOS is de zoveelste verticale Flappy Bird-kloon. Als eenzame hockeyspeler werk je jezelf naar de bovenkant van het veld, terwijl het scherm mee beweegt. Door links en rechts te tikken op het scherm ontwijk je tegenstanders die je een pootje willen haken en willen meesleuren in een stereotiep cartoonachtig gevecht op het ijs. Bereik je het doel dan schiet je elke keer weer zonder te missen de puk in de netten. Om het spannend te maken moet je dan wel even op het scherm tikken. En dan begin je weer helemaal opnieuw. Net zoals in Flappy Bird (en alle klonen) gaat het om zover mogelijk te komen, dus zoveel mogelijk goals te maken. Wat Hockey Hero nog enigszins te pruimen maakt zijn de nostalgische – maar o zo vaak gebruikte – retrographics. Die doen denken aan klassiekers op de antieke NES-console van Nintendo: Wayne Gretzky Hockey en Blades of Steel. Dit verlangen naar betere games maakt Hockey Hero echter niet goed.