Zware val Lammertink, bergtrui voor Tolhoek

None
Foto Gian Ehrenzeller/AP)

Wielrenner Antwan Tolhoek (derde van rechts) maakte in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland deel uit van een lange ontsnapping. Op de bergjes onderweg pakte de renner van Roompot Oranje Peloton genoeg punten om de bergtrui te veroveren. Zijn ploeggenoot Maurits Lammertink kwam halverwege de etappe over 192 kilometer van Grosswangen naar Rheinfelden zwaar ten val, volgens zijn ploeg vermoedelijk na een botsing bij een verkeersobstakel in de middenberm. De 25-jarige renner, onlangs winnaar van de Ronde van Luxemburg, heeft de kop van een bovenarm en een rib gebroken. Ook is er in de universiteitskliniek van Basel schade aan het heupgewricht en een diepe snijwond aan een knie geconstateerd. De etappe werd gewonnen door Peter Sagan, die twee Zwitserse vluchters achterhaalde en de snelste wasin de sprint. De Slowaakse wereldkampioen nam de leiderstrui over van de Belg Jürgen Roelandts.