Villa vol kunst

Stel je voor: je hebt zes gebloemde handdoekjes die opgerold in het mandje in de gastenbadkamer horen. Maar de schoonmaakster rolt de doekjes niet, ze vouwt ze en dat is vréselijk. Toch? Michael Bruno vond van wel en bedacht de app Housepad, waarmee je je personeel op een ‘nette manier’, via foto’s en memo’s, vertelt hoe ze met jouw bezittingen om moeten gaan.

Bruno, op pagina 62 van kunst- en interieurtijdschrift Galerie, representeert de doelgroep van het nieuwe blad goed. De huizen en kunstwerken die worden besproken zijn niet heel toegankelijk. Zo kijk je binnen bij een van de huizen van Lisa en James Cohen, eigenaars van de Amerikaanse kioskketen Hudson News en oprichters van Galerie, in de Hamptons. De villa, ingericht door beroemde binnenhuisarchitecten, hangt vol Lichtensteins, Picasso’s en Harings. Die hangen daar omdat Lisa er simpelweg ‘iets mee had’. Alles in het blad ademt decadentie. Lisa maakte dit blad voor mensen voor wie het te veel tijd kost om kunst en interieurarchitecten zelf uit te zoeken, achterin staan alle verkoopadressen. „Een tijdschrift voor deze nichegroep was er nog niet.” Op de catalogus van Sotheby’s na.