Twente en De Graafschap in programma eredivisie

None
Foto Gian Ehrenzeller/AP)

De KNVB heeft zoals voorzien FC Twente en De Graafschap opgenomen in het conceptprogramma van zowel het komende eredivisie- als Jupiler Leagueseizoen. Door de lopende zaak rond het ontnemen van de eredivisielicentie van de club uit Enschede heeft de bond het programma moeten opstellen met beide clubs, omdat nog onduidelijk is welk van de twee volgend jaar op het hoogste niveau speelt en welk van de twee een niveau lager.

De licentiecommissie oordeelde half mei dat FC Twente vanwege financiële wanpraktijken beboet wordt met degradatie naar de Jupiler League, waarna de club een zaak aanspande. De voorzieningenrechter hield de degradatie vrijdag in stand. Nu moet de beroepscommissie van de KNVB nog oordelen. Eventueel kunnen beide partijen daarna nog in beroep. De Graafschap degradeerde officieel, maar blijft in de eredivisie als de straf voor Twente blijft staan.

NEC en PEC Zwolle trappen op vrijdag 5 augustus in Nijmegen het nieuwe eredivisieseizoen af. Landskampioen PSV op 6 augustus op bezoek bij FC Utrecht, Ajax treft een dag later het gepromoveerde Sparta in Rotterdam. Feyenoord gaat dan naar FC Groningen.

De eerste topper in de eredivisie staat voor zondag 18 september op het programma: PSV tegen Feyenoord. De landskampioen en bekerwinnaar treffen elkaar ook al op 31 juli in Amsterdam, dan in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. (ANP, NRC)