De Thuiskok: Asperges met garnalen

Met dat heerlijke weer, de nadere vakanties en de drukke sportzomer zou je bijna vergeten dat het intussen nog altijd aspergeseizoen is. De officiële afsluiting vindt pas over twee weken plaats, op 24 juni. Dat betekent dat we nog een mooi recept van asperges met garnalen en een klassieke roze saus kunnen voorschotelen.

Doe het ei met mosterd, citroensap, cognac, worcestershiresaus, ketchup en tabasco in een hoge maatbeker. Giet er in een dunne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot een dikke ‘mayonaise’. Schil de wortel en pel de uien en de knoflook. Spoel de selderij en snijd hem in grote stukken. Breng 2 liter water aan de kook en doe er de groenten en de aromaten in. Kook de garnalen in de court-bouillon. Schil de asperges. Doe de schillen in een kookpot met water, laurier, suiker en zout. Breng aan de kook en laat even trekken. Zeef het kookvocht. Kook de geschilde asperges 7 tot 8 minuten in dit kookvocht. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Laat afkoelen in koud water, pel en snijd ze in blokjes. Serveer de garnalen met de asperges, eieren en cocktailsaus. Rasp de schil van de limoen over het gerecht.

    • Sam de Voogt