In beeld

Sippe supporters druipen af in Antwerpen

Op de Groenplaats in Antwerpen keken ruim duizend supporters van de Rode Duivels gisteren gezamenlijk de eerste EK-wedstrijd van België. Fotograaf Ans Brys ging kijken bij het feest, dat uitbleef nadat Italië de Belgen versloeg.
Op de Groenplaats in het centrum van Antwerpen kunnen fans in het 'EK-supportersdorp Football Plaza' de wedstrijden van de Rode Duivels volgen op een groot scherm. Er is ruimte voor 5000 supporters.
Ans Brys
In het EK-dorp op de Groenplaats is animatie en catering aanwezig draait er een dj om de bezoekers in de juiste stemming te brengen. Door het slechte weer viel de belangstelling tegen. Het plein bleef half leeg.
Ans Brys
België geldt als een serieuze kanshebber voor de titel van het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Met sterspelers als Kevin De Bruyne, Eden Hazard en keeper Thibaut Courtois heeft het elftal van de zuiderburen een van de sterkste ploegen.
Ans Brys
Maar na de teleurstellende kwartfinale op het WK twee jaar geleden zijn de Belgen wantrouwend. Sterren hebben ze zeker, maar die moeten het eerst maar eens laten zien.
Ans Brys
De bondscoach wordt een gebrek aan durf verweten. Hij zou zijn schare sterspelers te defensief laten voetballen, ze niet beter maken en puzzelt te veel met de opstellingen.
Ans Brys
Gaande de avond ontstaat er teleurstelling vanwege het slechte spel van de Rode Duivels.
Ans Brys
Het elftal leek bevangen door zenuwen, vooral de eerste helft speelden de Duivels belabberd.
Ans Brys
Sip kijkende supporters en teleurstellende gebaren tijdens de match.
Ans Brys
Wat rest na de nederlaag zijn natgeregende en mistroostige pleinen.
Ans Brys
De media in België sparen het elftal niet. Het is “tijd voor bezinning”, maar de toon blijft voorzichtig positief. Het toernooi is nog niet verloren. Zaterdag komt een nieuwe kans, tegen Ierland.
Ans Brys