NHL voor Penguins

Foto Christian Petersen/Getty Images

De ijshockeyers van Pittsburgh Penguins hebben de Stanley Cup veroverd. De ploeg van aanvoerder Sidney Crosby won zondagnacht Nederlandse tijd het zesde duel in de best-of-sevenserie tegen San José Sharks met 3-1 en stelde daarmee de titel in de Noord-Amerikaanse competitie NHL veilig, de vierde keer in de clubhistorie. Crosby, de Canadese vedette van de Penguins, werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de finale. De titel van de Penguins heeft ook een Nederlands tintje. Daniel Sprong, geboren in Amsterdam maar al jaren woonachtig in Canada, kwam tijdens het reguliere seizoen achttien keer in actie voor de NHL-club. Hij maakte twee goals. Sprong (19) werd daarna een tijdje bij een andere club gestald, maar stond voor de play-offs weer op de reservelijst van de Penguins. De speler op de foto is verdediger Justin Schultz.