Hongarije wint van Oostenrijk, Portugal naast IJsland

De Hongaren waren met 0-2 te sterk voor de Oostenrijkers. In Saint-Etienne speelden de Portugezen gelijk tegen IJsland.

Birkir Bjarnason van IJsland in duel met Nani van Portugal.
Birkir Bjarnason van IJsland in duel met Nani van Portugal. Foto Pavel Golovkin / AP

Het Hongaarse elftal heeft zijn eerste groepswedstrijd van het EK tegen Oostenrijk gewonnen. Later op de avond speelde IJsland gelijk tegen Portugal. Een overzicht van de wedstrijden van vanavond.

Welke wedstrijd moet je terugkijken? NRC tipt: Portugal – IJsland

IJsland - Portugal

In Saint-Etienne speelden de Portugezen gelijk tegen IJsland, dat zich kwalificeerde voor de eindronde in Frankrijk door onder meer twee keer te winnen van het Nederlands elftal. Het duel in groep F eindigde in 1-1. Daarmee maakte IJsland een ijzersterk EK-debuut.

Na een half uur schoot Nani de Portugezen op voorsprong, maar IJsland sloeg in de vijfde minuut na de rust terug met een goal van Birkir Bjarnason. Een gevecht volgde, waarin Portugal tevergeefs op de winnende treffer joeg en doelman Hannes Halldorsson van IJsland de nodige reddingen verrichtte. In de IJslandse ploeg stond Kolbeinn Sigthorsson in de voorhoede. Ricardo Quaresma ontbrak in de Portugese ploeg van bondscoach Fernando Santos wegens een blessure aan zijn hamstring.

Hongarije - Oostenrijk

Het Hongaarse team van Duitse trainer Bernd Stock was met 0-2 te sterk voor de Oostenrijkers. In de eerste 45 minuten van de wedstrijd vielen er geen goals, al waren er wel veel kansen. Zo schoot oud-PSV’er Dszudszák van Hongarije de bal met zijn rechterbeen voorlangs het doel. Toch was Oostenrijk de ploeg met de meeste kansen in de eerste helft.

Na een uur spelen kwam Hongarije met 0-1 op voorsprong. Aanvaller Szalai schoot de bal onder de keeper door in het doel. In de tweede helft kwam het team van Oostenrijk met tien man te staan. Verdediger Dragovic kreeg zijn tweede gele kaart na een tackle op Kádár. In de 88e minuut scoorde Hongarije de tweede goal. Hongarije zette een snelle counter op en na een steekpass liep Stieber alleen op de keeper af. Hij stiftte de bal beheerst over de Oostenrijkse doelman heen.

Weet je niet voor wie je moet zijn? Doe de EK Juichwijzer