43 Russische supporters vast voor rellen Marseille

Eerder op dinsdag werden al ongeveer dertig Russische hooligans in Cannes gearresteerd.

Russische supporters misdragen zich tijdens de EK-wedstrijd Engeland-Rusland.
Russische supporters misdragen zich tijdens de EK-wedstrijd Engeland-Rusland. Foto: Thanassis Stavrakis / AP

De Franse politie heeft dinsdagmiddag 43 Russische voetbalsupporters gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij de rellen in Marseille afgelopen week. De hooligans waren in een bus onderweg van Cannes naar het noorden van Frankrijk, meldt Reuters.

Dinsdagochtend werden al ongeveer dertig Russen gearresteerd in een hotel vlakbij Cannes. De Franse premier Manuel Valls liet dinsdag weten dat supporters die zich hebben misdragen het land uitgezet zullen worden.

Ook op dinsdag legde de tuchtcommissie van de UEFA het Russische voetbalelftal een voorwaardelijke schorsing op voor verdere deelname aan het EK. Als er nog meer voetbalgeweld van Russische supporters plaatsvindt, wordt Rusland definitief gediskwalificeerd. Ook kreeg de Russische voetbalbond (RFS) een boete van 150.000 euro, die door de RFS werd geaccepteerd.

De UEFA stelde zondag een tuchtrechtelijke procedure in na de rellen van vrijdag en zaterdag in Marseille. Rusland speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Engeland. Rondom de wedstrijd raakten Russische supporters slaags met voetbalfans uit Engeland. Er vielen 35 gewonden, van wie enkelen zwaargewond.

Britse politie zoekt eigen fans

De Britse politie is nog op zoek naar 48 Britse supporters die zich rondom het duel met Rusland zouden hebben misdragen. Van deze supporters heeft de politie beeldmateriaal. De politie wil ze beletten voetbalwedstrijden in Engeland te bezoeken, meldt persbureau AP. De Britse politie werkt hierbij samen met de Franse.