Twee gewonden bij schietpartij Duits azc

Een 21-jarige Duitser opende het vuur. Hierbij raakten een 5-jarig meisje en een 18-jarige man lichtgewond.

Het asielzoekerscentrum in Lingen, in het noordwesten van Duitsland.
Het asielzoekerscentrum in Lingen, in het noordwesten van Duitsland. Foto: Herrmann Lindwehr / AFP

Bij een schietpartij bij een asielzoekerscentrum in het Duitse Lingen, vlakbij de grens met Nederland, zijn zondag twee mensen gewond geraakt. Dat melden Duitse media maandag.

Een 21-jarige Duitser opende met een luchtbuks het vuur op het azc vanuit het raam van zijn veertig meter verderop gelegen appartement. Hij bevond zich op de derde verdieping. Een 5-jarig Macedonisch meisje en een 18-jarige Syriër raakten lichtgewond aan hun benen en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De moeder van het meisje waarschuwde de politie toen ze het letsel bij haar dochter opmerkte. In eerste instantie werd aangenomen dat het meisje met stenen was bekogeld. Een getuige merkte later op dat er vanuit het appartement werd geschoten.

De politie heeft het huis van de verdachte onderzocht en liet weten dat het nog niet duidelijk is of de dader politieke motieven had. Hij was een bekende van de politie wegens onder meer mishandeling.

De plaats Lingen ligt niet ver van de grens met Nederland:

Meer dan een miljoen migranten

Vorig jaar zochten meer dan een miljoen migranten hun toevlucht in Duitsland. Sindsdien waren er meerdere gewelddadige protesten tegen migranten in het land.

Door de problematiek rondom migranten heeft de rechts-nationalistische politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) de laatste maanden aan populariteit gewonnen. Volgens een peiling van Bild am Sonntag in mei zou AfD de derde partij van het land worden als er nu verkiezingen werden gehouden.

    • Etienne Verschuren