Nederlands stel overleden tijdens huwelijksreis

De man en vrouw werden onwel na een excursie. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Het populaire vakantieresort Punta Cana in de Dominicaanse Republiek.
Het populaire vakantieresort Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Foto via Flickr/ Creative Commons

Een pasgetrouwd Nederlands echtpaar is dit weekend in de Dominicaanse Republiek overleden. Dat heeft de reisorganisatie TUI laten weten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen bevestiging ontvangen van de lokale autoriteiten.

De man en vrouw waren op huwelijksreis in het gebied Punta Cana en reisden via KRAS, onderdeel van TUI.

Onwel na excursie

Het Nederlanse stel ging afgelopen zaterdag mee met een reguliere excursie. Na afloop voelde de vrouw zich niet goed, zo laat een woordvoerder van TUI weten. Ze bezocht een arts die dacht dat ze iets verkeerd had gegeten. Later die nacht werd haar man ook ziek. Beiden zijn in het ziekenhuis overleden.

De doodsoorzaak is nog niet bekend. Zover reisorganisatie TUI weet zijn de andere gasten van de excursie, ongeveer veertig man, niet onwel geworden. De lichamen van het Nederlandse echtpaar zijn voor nader onderzoek overgebracht naar de hoofdstad Santo Domingo.

    • Huib de Zeeuw