Mahut wint voor derde keer tennistoernooi Rosmalen

Door hevige regenval werd de finale uitgesteld naar maandagochtend. Een handjevol fans waren getuige van de winst van Mahut.

Foto Koen Suyk/ ANP

De Fransman Nicolas Mahut heeft net als vorig jaar en in 2013 de Ricoh Open in Rosmalen gewonnen. Hij was in de finale te sterk voor voor de Luxemburger Gilles Muller: 6-4, 6-4.

De eerste set van de mannenfinale werd op zondag gespeeld, maar vanwege de vele regenbuien werd de rest van de wedstrijd verplaatst naar maandagochtend.

Mahut bedankt handjevol fans

In een finaleonwaardige ambiance, er zat maar een handjevol fans op de tribune, probeerde Mahut er het beste van te maken. Hij kwam zwaaiend de baan oplopen. De Fransman benutte meteen zijn eerste breakpoint in de derde game (2-1) en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

De nummer 61 van de wereldranglijst had zich niet ingeschreven voor het toernooi van Rosmalen, dat dit jaar voor het eerst als Ricoh Open op de kalender stond, maar werd door toernooidirecteur Marcel Hunze van een wildcard voorzien. “Daar ben ik hem dankbaar voor en ik zal me volgend jaar niet vergeten in te schrijven”. De 34-jarige grasspecialist won naast zijn drie zeges in Rosmalen in 2013 het toernooi van Newport.

Op Twitter bedankt de Fransman de fans die nog kwamen opdagen.

De vrouwenfinale van de Ricoh Open werd op zondag gewonnen door de Amerikaanse CoCo Vandeweghe. Zij versloeg de Française Kristina Mladenovic met 7-5, 7-5. Voor de Vandeweghe was het haar tweede titel op het gras van Rosmalen.

    • Huib de Zeeuw