Minstens twintig doden bij luchtaanval op Syrische markt

Bij luchtaanvallen op de Syrische stad Idlib zijn zondag meer dan twintig doden gevallen. Bij de aanvallen, die werden uitgevoerd door Syrische of Russische gevechtsvliegtuigen, werd onder meer een markt getroffen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn er onder de doden minstens vijf kinderen. Idlib, gelegen in de gelijknamige provincie in het noordwesten van Syrië, is in handen van rebellen van Jabhat al-Nusra. De aan Al-Qaeda gelieerde jihadistische strijdgroep strijdt tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Bij bombardementen op het dorp Maarat al-Numan, zo’n dertig kilometer ten zuiden van Idlib, vielen zondag volgens het observatorium nog eens zes doden. Zaterdag waren er al twintig doden gevallen bij een meervoudige bomaanslag in de hoofdstad Damascus. (NRC)