Henk Fraser nieuwe hoofdtrainer Vitesse

De oud-international tekende vanmiddag een contract voor twee seizoenen bij de Arnhemse voetbalclub.

Henk Fraser tijdens de training van ADO Den Haag.
Henk Fraser tijdens de training van ADO Den Haag. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Henk Fraser (49) verruilt zijn huidige club ADO Den Haag voor Vitesse: hij wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Arnhemse voetbalclub. Dat heeft de club laten weten in een persbericht. Fraser tekent een contract voor twee seizoenen.

De oud-international volgt Rob Maas op, die het plotselinge vertrek van Peter Bosz opving. Fraser stond sinds 2015 aan het roer bij ADO Den Haag en had nog een contract voor een seizoen. Hij baalde echter van de ontwikkelingen bij de Haagse club. De hoofdtrainer werd onlangs onaangenaam verrast door het gedwongen vertrek van keeperstrainer Arno van Zwam en technisch manager John Metgod.

Fraser is “erg blij” met zijn nieuwe club:

“Dat we een contract hebben getekend voor twee seizoenen geeft een goed gevoel. Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie. Ik heb nu al zin in de eerste training. De komende weken ga ik gebruiken om goed voorbereid op het veld op Papendal te staan.”

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, noemt Fraser “een krachtig persoon”.

“Hij is een herkenbare persoonlijkheid in het Nederlands voetbal. We zijn blij dat hij naar Arnhem komt en hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

Fraser won zeven interlands voor het Nederlands elftal en speelde een groot deel van zijn voetbalcarrière bij Feyenoord. De voormalige verdediger was assistent-trainer van Jong Oranje en werkte ook in de jeugdopleidingen bij Feyenoord en PSV.

De eerste training met Fraser staat gepland op zondag 26 juni.