Oud-ministers vast voor verduistering van miljoenen uit de staatskas

In Guatemala zijn zaterdag drie oud-ministers gearresteerd voor corruptie. Het gaat om twee voormalige ministers van Defensie en een oud-minister van Binnenlandse Zaken uit het kabinet van oud-president Otto Pérez Molina, die wordt verdacht van witassen en samenzwering. Naar twee andere oud-ministers wordt nog gezocht, zo meldden de autoriteiten van het Midden-Amerikaanse land. Volgens de hoofdaanklager maken de vijf deel uit van een groep die met 3,8 miljoen euro aan overheidsgeld onder meer huizen, boten en een helikopter voor Pérez Molina aanschafte. Een van de opgepakte oud-ministers, Mauricio López Bonilla, heeft vertrouwen in de rechtsgang: „Ik geloof dat de zaken uiteindelijk zullen worden opgehelderd”, zo zei hij bij de rechtbank. „Ik kan alleen zeggen dat ik trots ben op het werk dat ik heb verricht.” (NRC)