Titelfavoriet Duitsland verslaat Oekraïne met 2-0

Favoriet Duitsland heeft tijdens de eerste wedstrijd van het EK Oekraïne verslagen met 2-0. In de eerste helft begon Duitsland sterk en kwam het al vroeg op voorsprong via Shkodran Mustafi. Hij kopte raak uit een vrije trap van Toni Kroos. Gaandeweg kreeg Oekraïne wel meer vat op de wedstrijd, met grote kansen voor Yevhen Khacheridi en Yevhen Konoplyanka. Bij de eerste greep Manuel Neuer goed in, bij de tweede kans keerde verdediger Jérôme Boateng de bal vlak voor de doellijn. In de tweede helft herpakte Duitsland het overwicht. Met slim en snel positiespel werd Oekraïne terug gedrongen. Toni Kroos, die sowieso een uiterst sterke wedstrijd speelde, schampte de kruising met een heerlijk schot. Oekraïne bleef hier en daar prikjes uitdelen, zo werd Neuer getest bij een vrije trap van Yaroslav Rakitskiy. In de blessuretijd maakte invaller Bastian Schweinsteiger de beslissende 2-0. (NRC)