The Wolfpack NPO 2, 20.15-21.50u.

None

Het verhaal van de fascinerende documentaire The Wolfpack is bijna niet te geloven. Regisseur Crystal Moselle ontmoet op een dag zes broers die vijftien jaar lang binnen werden gehouden in een appartement in New York. Dat moest van hun vader, die vond dat de wereld veel te gevaarlijk was voor zijn kinderen. Achter de deuren van hun appartement in Manhattan krijgen de gebroeders Angulo les van hun moeder, waar ze ook subsidie voor krijgt. Verder moeten ze het doen met hun gigantische collectie dvd’s. Ze leren films uit hun hoofd, schrijven de scripts uit en spelen scènes uit Reservoir Dogs en The Dark Knight na. Als een van de broers op de dag besluit om zonder begeleiding boodschappen te doen, is het hek van de dam en gaan ze allemaal naar buiten. Ze bezoeken ook voor het eerst een bioscoop, waar ze The Fighter van David O Russell bekijken (de broers hebben hem inmiddels ontmoet). Hoewel The Wolfpack een duistere rand heeft, is de toon niet al te zwaar. De jongens lijken niet getraumatiseerd, al had Moselle volgens sommige critici dieper in moeten gaan op de gevolgen van de bizarre familiesituatie.