De naam verwijst naar aidsslachtoffer John

None

Club Pulse waar dit weekend zeker vijftig bezoekers werden doodgeschoten tijdens een ‘Latin night’ is niet zomaar een homonachtclub. Het was een belangrijke ontmoetingsplek voor homo’s in Orlando en omgeving. De club werd in 2004 opgericht door Barbara Poma en Ron Leger met als doel de bewustwording te vergroten van de gemeenschap van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT).

Elke maand werden er LGBT-gerelateerde bijeenkomsten georganiseerd.

De naam Pulse verwijst naar de hartslag van John Poma, de broer van Barbara, die in 2001 overleed aan de gevolgen van aids. Hij groeide op in een conservatieve Italiaanse familie, zo valt te lezen op de website van de club, waar homoseksualiteit werd afgekeurd. Maar toen hij eenmaal uit de kast kwam zorgde dat voor een grote cultuurverandering bij zijn familie en vrienden. De sfeer veranderde van „een cultuur van strikte tradities naar een van acceptatie en liefde”.

‘Pulse is mijn familie’

Met de oprichting van club Pulse wilde Barbara deze omslag doorgeven. In een reactie op de schietpartij in haar club schrijft ze in een verklaring dat ze zoals iedereen in het land kapot is van de gruwelheden.

„Pulse, en de mannen en vrouwen die daar werken, zijn al meer dan vijftien jaar mijn familie. Vanaf voor liefde en acceptatie van de LGBTQ-gemeenschap”. In de nacht van de aanslag postte de club éénmaal een bericht op Facebook. „Iedereen: verlaat Pulse en ren!

Zondag werd er forensische onderzoek gedaan in en rond de club.

    • Huib de Zeeuw