De bal rolt te snel

None

Het kan een prachtige ingestudeerde vrije trap zijn. De pass is perfect. Precies in de vrije zone die de Noord-Ieren zelf met vernuft hebben gecreëerd in de defensie van Polen. Maar de bal rolt te snel. Steven Davis kan hem niet meer bijhouden. Bal over de lijn. Doeltrap voor Polen.

„Come on, come on”, schreeuwt bondscoach Michael O’Neill. Vergeefs.

Mooier dan deze ene kans wordt het niet in de debuutwedstrijd van Noord-Ierland op het EK. En eerlijk gezegd is dat ook terecht. De meegereisde fans hebben de hele dag lol in het zonovergoten Nice, houden zelfs dansbattles met Poolse fans, maar het blijft een feit dat het voetbal werkelijk niet om aan te zien is.

Spits Kyle Lafferty laat zich na afloop op de grond vallen. Uitgeblust. Na een wedstrijd waarin misschien wel niemand in de gaten heeft gehad dat hij op het veld stond.

Het is nog even wennen dat Noord-Ierland aan dit EK meedoet. Voor de spelers zelf, maar ook voor de gekwelde televisiekijker.

    • Fabian van der Poll