Alf-acteur Michu Meszaros (76) overleden

De ‘kleinste man ter wereld’ was ook een van oorsprong Hongaarse circusartiest.

Screenshot YouTube

Mihaly “Michu” Meszaros, bekend van zijn rol als de alien Alf in de gelijknamige serie, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van zijn manager.

Afgelopen week raakte Meszaros in coma. Na een beroertje acht jaar geleden had hij regelmatig gezondheidsproblemen, volgens TMZ.

‘Kleinste man ter wereld’

De in de Verenigde Staten en Europa enorm populaire tv-serie Alf (1986-1990) ging over een familie die het buitenaardse wezen Alf (afkorting van Alien Life Form) verborgen hield. Meszaros zat in het kostuum van Alf als een totaalshot van het personage nodig was. Voor andere scènes werd een pop gebruikt. Poppenspeler en bedenker van de serie Paul Fusco verzorgde de voice-over.

De van oorsprong Hongaarse artiest is slechts 84 centimeter lang. Hij was tot 1985 onderdeel van het Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus als “kleinste man ter wereld”. In 1990 kreeg hij de Amerikaanse nationaliteit.

Na Alf speelde Meszaros nog kleinere televisierollen, zoals in Big Top Pee-Wee en Freaked. Ook deed hij twee Pepsi-reclames met Michael Jackson.

    • Menno Sedee