CoCo Vandeweghe pakt tweede titel in Rosmalen

De mannenfinale tussen Gilles Muller en Nicolas Mahut is tot morgen uitgesteld vanwege de regen.

CoCo Vandeweghe juicht na het winnen van het Ricoh Open in Rosmalen.
CoCo Vandeweghe juicht na het winnen van het Ricoh Open in Rosmalen. Foto Koen Suyk/ANP

De Amerikaanse CoCo Vandeweghe mag zich opnieuw een jaar de sterkte op het gras van het Ricoh Open in Rosmalen noemen. De nummer 43, die ook al in 2014 het toernooi wist te winnen, was in twee sets te sterk voor de Française Kristina Mladenovic: 7-5 7-5.

Het is voor de Amerikaanse ook de tweede titel van haar carrière. Ze begon tegen Mladenovic, de nummer 30 van de wereld, als lichte underdog. Ook werd de wedstrijd twee keer onderbroken vanwege de regen. Vandeweghe liet zich echter niet van de wijs brengen en had in de eerste set genoeg aan een break op 5-5. In de tweede set kon Mladenovic na een break op 5-3 serveren voor de setwinst, maar Vandeweghe brak direct terug en pakte vier games op rij voor de titel.

Twitter avatar RicohOpen Ricoh Open LIVE! @CoCoVandey wins her 2nd title in Rosmalen! #RicohOpen https://t.co/n2m32AkpzZ

Later zondagmiddag begon ook de mannenfinale in Rosmalen tussen Gilles Muller (Lux) en Nicolas Mahut (Fra). Nadat Mahut de eerste set wist te winnen met 6-4 werd de wedstrijd vanwege de regen gestaakt. Zondagavond maakte de organisatie bekend dat de finale morgen wordt afgemaakt.

Twitter avatar RicohOpen Ricoh Open OFFICIAL! Match is cancelled for today. Game will be continued at 10am Monday morning. #RicohOpen
    • Sam de Voogt