Kijken: regen verandert Pinkpop in een pierebad

“Stop altijd een poncho in je kontzak.” Het advies van Pinkpop-baas Jan Smeets bleek van voorspellende aard te zijn.

Bezoekers van Pinkpop zoeken beschutting tegen de regen.
Bezoekers van Pinkpop zoeken beschutting tegen de regen. Foto Marcel Hoorn/ANP

“Stop altijd een poncho in je kontzak.” Het advies van Pinkpop-baas Jan Smeets een paar dagen geleden leek voorbarig, maar blijkt nu van voorspellende aard te zijn geweest. Een fikse regenbui veranderde het terrein van het muziekfestival in Landgraaf in een openbaar pierebad en dat leverde mooie plaatjes op.

Twitter avatar MarcelFrost Marcel Frost En nog eentje dan, zomaar. #PP16 https://t.co/2MnX7adwgQ

Zondag werd het concert van Guus Meeuwis tijdelijk onderbroken vanwege de regen. Ondanks het vele water dat uit de lucht kwam vallen, valt het weer gelukkig mee in vergelijking met twee jaar geleden mee. Toen werd het festival bijna ontruimd vanwege het naderende noodweer met elke vijf minuten tot achthonderd bliksems. Het KNMI gaf een code rood af, bezoekers werd gevraagd op de hurken in open terrein te gaan zitten. Uiteindelijk vielen er geen gewonden en was er nauwelijks schade.

Twitter avatar stefanraatgever Stefan Raatgever Calm after the Storm op Pinkpop. Onze gedachten zijn bij de campingslapers #PP16 https://t.co/3hXP7P240Z

In België verliep vijf jaar geleden Pukkelpop minder onschuldig. Bij noodweer kwamen vijf mensen om het leven. Vorige week op het Duitse festival Rock am Ring raakten tientallen mensen gewond toen er een zware onweersbui over het festivalterrein trok. Het festival werd vervolgens afgelast.

Twitter avatar JobSteves_ Job Veldhuis Zo valt #pinkpop toch een beetje in het water. https://t.co/boWYIdy04R

En Jan Smeets? Die had gelukkig zijn eigen advies opgevolgd.

Twitter avatar MarcelFrost Marcel Frost #PP16 Pinkpop-baas Jan Smeets gaf eergisteren al het advies om een poncho in de kontzak te hebben. Waarom? Daarom: https://t.co/FUIG6rgHrw