Elf minderjarige asielzoekers gearresteerd na vechtpartij

De groep, variërend van leeftijd van 15 tot 17 jaar en voornamelijk van Syrische en Eritrese afkomst, wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

Foto Koen van Weel/ANP

Na een grote vechtpartij in een woning voor alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s) heeft de politie elf jongens aangehouden. De groep, variërend van leeftijd van 15 tot 17 jaar en voornamelijk van Syrische en Eritrese afkomst, wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

In het gebouw in Etten-Leur gingen de jongens rond 17.45 uur met elkaar op de vuist na een ruzie. Daarbij raakten twee jongens lichtgewond en werd de inboedel van de vrijstaande woning aan de Edward Poppelaan vernield. Twee begeleiders probeerden tussenbeide te komen, maar konden de groep niet kalmeren. De vechtpartij stopte pas nadat de politie arriveerde.

Onduidelijk is waarom het tot een vechtpartij kwam. Geen van de jongeren spreekt Nederlands. De politie is momenteel bezig met het afnemen van verklaringen met behulp van tolken. Ook wordt er nog naar raadslieden gezocht die de jongens bij kunnen staan. De twee lichtgewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De overige jongens zitten vast. Na drie dagen moeten het Openbaar Ministerie en de rechter beslissen of hun voorarrest verlengd wordt.

    • Sam de Voogt