Concert Guus Meeuwis stilgelegd wegens onweer

Het concert werd omstreeks 18:30 hervat.

Bezoekers van het concert van Guus Meeuwis op zondag.
Bezoekers van het concert van Guus Meeuwis op zondag. Beeld Twitter.

Het concert van zanger Guus Meeuwis dat zondag plaatsvindt in het Philips Stadion in Eindhoven is rond half zes stilgelegd wegens naderend onweer. De bezoekers op het veld werden geëvacueerd. Omstreeks 18.30 uur is het concert hervat.

Tekst gaat verder onder de tweet

Twitter avatar FH_MultiMedia FH_MultiMedia RT”@johngabrielse: Onweer bij concert Guus Meeuwis: veld wordt ontruimd en iedereen moet op zijn hurken zitten. https://t.co/5OpxKLHzVt

Volgens persbureau ANP stonden op het veld ruim tienduizend bezoekers toen de evacuatie begon. Die konden op de niet gebruikte tribuneplekken worden ondergebracht. Op een filmpje dat rondgaat op Twitter is te zien hoe een omroeper het publiek oproept “vooral rustig” te blijven. “Publiek op het veld zit of ligt op de grond. Het regent flink en flitst. Iedereen rustig”, schrijft Radio 538-dj Coen Swijnenberg op Twitter.

De maatregelen werden uit voorzorg genomen. Bij noodweer tijdens het Belgische festival Pukkelpop in 2011 kwamen vijf mensen om het leven. Vorige week op het Duitse festival Rock am Ring raakten tientallen mensen gewond toen er een zware onweersbui over het festivalterrein trok. Het festival werd vervolgens afgelast.

Tekst gaat verder onder de tweets

Twitter avatar coen Coen Swijnenberg Concert ligt stil. Kwestie van geduld tot de buien zijn overgetrokken. #GrootsmeteenzachteG #guusmeeuwis https://t.co/oCLGLq1wEy

Guus Meeuwis gaf dit weekend een serie concerten met de naam ‘Groots met een Zachte G’ in het stadion van PSV. Vanavond was de laatste avond in een serie van vier.

Slecht weer teistert ook Pinkpop

Ook op festival Pinkpop in Landgraaf was het zondagmiddag slecht weer. Er trokken hevige regenbuien over het festivalterrein. De bezoekers waren eerder al opgeroepen rekening te houden met buien en mogelijk onweer. De organisatie van het festival zei vooraf goed voorbereid te zijn en geen drama te verwachten zoals bij Rock am Ring. Zondagavond speelt ex-Beatle Paul McCartney op het hoofdpodium.

Twitter avatar MarcelFrost Marcel Frost En nog eentje dan, zomaar. #PP16 https://t.co/2MnX7adwgQ
Twitter avatar rhaix Rainer Hermanns Pinkpop water sports Festival :) https://t.co/MP5MTWyBE6
    • Guus Ritzen