Buslijn Almere opgeschort na vernielingen

De buslijn door de Almeerse Kruidenwijk wordt opgeschort nadat bussen drie avonden op rij werden gekogeld met stenen.

Een bus van Connexxion bij busstation Almere Centrum in 2011.
Een bus van Connexxion bij busstation Almere Centrum in 2011. Foto Robert Vos/ANP

Busvervoerder Connexxion stopt in ieder geval tijdelijk met de buslijn door de Kruidenwijk in Almere. Daartoe besloot het vervoersbedrijf zondagavond nadat voor de derde avond op rij bussen in die wijk werden bekogeld met stenen.

Twitter avatar Connexxion Connexxion Reizigers in #Almere opgelet! De haltes Kruidenwijk oost en – west vervallen tot nader order voor de lijnen 6, 7 en 153. ^BC

Connexxion zegt dat het gaat om een groep van dertig tot veertig jongeren de bussen bekogelen met stenen, zo schrijft ANP. De politie controleerde de afgelopen avonden extra op stenengooiers, maar heeft niemand kunnen arresteren.

Tot nu toe is er niemand gewond geraakt, in tegenstelling tot bij de busvernieling in Haarlem afgelopen zaterdagnacht. Daarbij kreeg een passagier een steen tegen zijn hoofd en sneuvelden er twee ruiten. Connexxion wil voorkomen dat zoiets in de toekomst wel gebeurt en heeft daarom de haltes in de Kruidenwijk tot nader order opgeheven. Het vervoerdersbedrijf wil nu zo snel mogelijk in gesprek met de gemeente. Connexxion zegt het voorval in Haarlem vooralsnog als een incident te zien.

Het is niet voor het eerst dat er bussen onder vuur genomen worden in de Kruidenwijk. Ook in 2007 werden al eens twee stadsbussen gesloopt en ook toen werd er niemand opgepakt.

    • Sam de Voogt