Rechter houdt degradatie FC Twente in stand; ‘nieuwe mokerslag’ voor de club

De KNVB heeft rechtmatig de eredivisielicentie van FC Twente ingetrokken en mag de club laten degraderen naar de eerste divisie. De voorzieningenrechter in Utrecht hield de beslissing van de licentiecommissie in stand. Dit betekent nagenoeg zeker dat Twente zal degraderen, en dus dat De Graafschap in de eredivisie kan blijven. Nagenoeg, want Twente kan nog altijd in beroep gaan en een uitgebreide rechtszaak starten. Eerst moet de beroepscommissie van de KNVB de beslissing van de licentiecommissie nog al dan niet bekrachtigen, maar die zal zich gesterkt voelen door het oordeel van de rechter. Interim-directeur van FC Twente Onno Jacobs, zei in een reactie „teleurgesteld” te zijn: „Een nieuwe mokerslag en een uitkomst die we eerlijk gezegd ook niet verwacht hadden.” (NRC)