Ook kwetsbaar bij Bremain

None

Mochten de Britten tot een Brexit besluiten, dan zal het pond verder dalen. Onzekerheid over handelsrelaties en terugtrekking van investeringen uit het Verenigd Koninkrijk zorgen voor deze druk. Dit jaar beweegt het pond mee met de peilingen en indicaties van wedkantoren. Zodra de kans op een Brexit in de peilingen oploopt, daalt het pond. Als een Brexit uitblijft, is een opluchtingsrally voor het Britse pond dan ook waarschijnlijk. Toch blijft het Britse pond ook bij een Bremain kwetsbaar. Het Britse tekort op de lopende rekening ligt nabij het hoogste niveau ooit en is veruit het grootste binnen de G20. Door de zwakkere economische vooruitzichten en de koppeling van hypotheken aan de officiële rente is een renteverhoging door de Bank of England voorlopig niet aan de orde, zodat het pond ook deze steun mist. Daarom verdient het de voorkeur om het valutarisico van het pond af te dekken.