Modehuis McGregor in zwaar weer

Modehuis McGregor Fashion Group, bekend van de sportieve polo’s van McGregor en de zeiljacks van Gaastra, heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Alle winkels blijven vooralsnog open. De bewindvoerders onderzoeken alle opties voor het bedrijf, inclusief een verkoop als geheel of in delen. McGregor telt zo’n 1.200 werknemers en heeft 150 eigen winkels, waarvan ongeveer tachtig in de Benelux. De kleding is ook te koop in andere winkels en in warenhuizen als de Bijenkorf. De omzet van de McGregor Fashion Group bedraagt jaarlijks zo’n 235 miljoen euro. Het bedrijf bestaat sinds 1993. Het concern maakte in december nog bekend na moeizame jaren weer schuldenvrij te zijn. Het bedrijf zette in op groei, vooral online en in het buitenland. Toenmalig topman Jeroen Schothorst zei dat McGregor in Nederland eigenlijk te sterk vertegenwoordigd is, omdat klanten steeds vaker online winkelen. In april stapte Schothorst op. Hij werd opgevolgd door de Italiaan Armin Broger, die eerder werkte voor modemerken als Tommy Hilfiger en Levi’s. Van 1999 tot 2006 was McGregor genoteerd aan de Amsterdamse beurs. In 2006 haalden de oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff het bedrijf van de beurs met hulp van investeerder Marcel Boekhoorn. Tegenover Quote liet Schothorst vrijdag weten dat hij en zijn medeaandeelhouders „niet de benodigde” financiering konden opbrengen voor het plan van de nieuwe directie „om de toekomst van de onderneming veilig te stellen”. (NRC)