Minstens 20 doden na drie bommen in Damascus

Islamitische Staat heeft de aanslag in de wijk Sayeda Zeinab opgeëist.

De verwoesting na een meervoudige bomaanslag van IS.
De verwoesting na een meervoudige bomaanslag van IS. Foto Omar Sanadiki / Reuters

Islamitische Staat heeft zaterdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor een meervoudige bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens de staatstelevisie kwamen zeker acht mensen om het leven en raakten dertien mensen gewond, meldt persbureau Reuters. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van minstens twintig doden, van wie dertien burgers.

IS eiste de verantwoordelijkheid op via het aan de terreurbeweging gelieerde persagentschap Amaq. In de wijk Sayeda Zeinab bliezen twee zelfmoordterroristen zichzelf op en ging een autobom af, meldt Reuters.

De buurt waar de ontploffingen plaatsvonden, is een notoir Hezbollah-bolwerk. Die groepering steunt de Syrische president Assad. Ook staat er de voor shi’ieten zeer belangrijke Sayeda Zeinab-schrijn.

    • Bastiaan Nagtegaal