Veroordeling voor moorden uit 1993

Een 47-jarige man uit Wateringen heeft vrijdag twintig jaar gevangenisstraf gekregen voor het plegen van twee moorden in 1993 in het Kralingse Bos in Rotterdam. De rechtbank in Rotterdam acht bewezen dat deze David J. in juni van dat jaar de 56-jarige Theo van Lente heeft gedood met het oogmerk diens auto te stelen. In september 1993 bracht J. volgens de rechtbank eveneens de 47- jarige Hans Kaptein om het leven. Volgens de rechtbank past de strafmaat bij gebruikelijke straftoemeting in de jaren negentig. De feiten werden gepleegd in het Kralingse Bos, destijds een bekende ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. De verdachte werd vorig jaar op basis van DNA-onderzoek aangehouden. De Westlander werd eveneens verdacht van een poging tot moord in de duinen bij Soest. Hij schoot in 1993 toen met een kruisboog op een man, die overleefde doordat de pijl afketste op een rib. Van een vierde feit werd J. vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. (ANP)