Graafschap heeft nog steeds geen zekerheid

De vlag is nog niet uit bij De Graafschap, ook al verloor FC Twente vrijdag een kort geding tegen het intrekken van de licentie en oordeelde de rechter dat de KNVB de club uit Enschede mag terugzetten naar de eerste divisie. De gedregradeerde club uit Doetichem zal in dat geval terugkeren in de eredivisie.

FC Twente kan echter nog in beroep gaan. „Wij weten nog niets helemaal zeker. Moet ik nu ineens eredivisiespelers gaan halen? Wat is onze status nu? En wat kan FC Twente juridisch nog doen? Zij zijn nu weer aan zet”, zei technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap tegen Omroep Gelderland.

Maar helemaal ontvreden is Hofstede ook niet. „Wij zijn wel blij dat er duidelijkheid is over deze stap. Als FC Twente in het gelijk was gesteld, had je een heel andere situatie gehad.”

Een mogelijk beroep van FC Twente gaat waarschijnlijk nog weer weken duren, terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de meeste clubs over twee weken begint.

De Graafschap hoopt dat de bond die procedure kan omzeilen. „Kan de KNVB nu beslissen dat dit het is en het zo blijft als de rechter nu heeft gezegd? We weten het niet”, verzucht Hofstede.