Extra beleggen in ponden

None

In verschillende polls gaan voor -en tegenstanders van een Brexit nek-aan-nek. De crux zit echter in de stemmers die nog niet hebben besloten. Dat is zo’n 15 procent. Historisch gezien stemmen twijfelaars vooral voor de (veiligere) status quo en daardoor is een Bremain waarschijnlijker dan een Brexit. Een bijkomend signaal komt van de Britten die met echt geld wedden. De ‘odds’ bij wedkantoren geven een Brexit slechts 23 procent kans. Britse wedkantoren zijn grote, professionele organisaties. Daarom zijn deze ‘odds’ historisch gezien betere voorspellers dan de peilingen. Ik mijd het Britse pond daarom niet, het is zelfs eerder een beleggingskans, na de recente muntzwakte. Hierbij moet wel worden benadrukt dat er nog steeds een kans van bijna 1 op 4 op een Brexit is, met fors mogelijk verlies bij uitkomst. Een extra belegging in het Britse pond is daarom uitsluitend voor de zeer offensieve belegger.