In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van mei

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In mei was dat 'Lente'. De vakjurypijs gaat naar de inzending 'Innocence is Bliss' van Lieke Anna Haertjens. “Deze foto brengt bij mij een weemoedig gevoel teweeg van de frisse, Nederlandse lente”, zei jurylid Wilfried de Jong. De publieksprijs is gewonnen door Robert-Jan Asselbergs. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand juni is 'Naakt'.
1. De winnaar: Innocence is Bliss
Lieke Anna Haertjens
2. Hazen
Monique Langezaal
3. Kwetsbaar leven.
Marije Kateman
4. Rokjesdag
Willem van Delft
5. Natuurlijke krachten
Ruud Mast
6. Blij in de wei
Kitty Vonk
7. Plastic nature
Robin Munnich
8. PANIEK!!
Yvonne van der Meij
9. Vriendinnen
Jacomijn van Kessel
10. Zonder titel
R. van Gennep
Publieksprijswinnaar, met 673 stemmen: Rammelende hazen.
Robert-Jan Asselbergs