In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
De steigertrap op het Stationsplein in Rotterdam verandert voor even in een catwalk. In een fashion show van het televisieprogramma Holland's Next Top Model tonen modellen de nieuwe collectie van designer Firouze Akhbari.
ANP / KIPPA / Koen van Weel
Ondergelopen straten in Elbeuf in West-Frankrijk. Door hevige regenval trad de Seine buiten de oevers.
AFP / Jean-François Monier
Twee gelijkgekapte bezoekers van het festival Rock im Park in Neurenberg zoenen elkaar.
AFP / DPA / Daniel Karmann
Kunstenaar Spencer Tunick staat bekend om zijn foto's van massa's naakte mensen. Afgelopen weekend ontstond een nieuwe reeks, dit keer in Bogota, Colombia.
Reuters / John Vizcaino
Een treffen tussen de oproerpolitie en demonstranten in Caracas, Venezuela. De protestactie was gericht tegen president Nicolas Maduro. De demonstranten eisen een referendum om de president af te zetten. Venezuela zucht onder een zware crisis.
Reuters / Ivan Alvarado
Aanhouding van de demonstrant in Valparaiso in Chili bij een actie tegen onderwijshervormingen.
Reuters / Rodrigo Garrido
Tijger en big in de Sriracha Tiger Zoo in Thailand.
Reuters / Chaiwat Subprasom
'The Floating Piers' is een nieuw project van inpakkunstenaar Christo. Op het meer van Iseo in Italië kunnen bezoekers drie kilometer over het water lopen over door de kunstenaar ingepakte steigers.
AP / Luca Bruno
Vliegtuigspotters bij Paleis het Loo wachten op de komst van de JSF. Het nieuwe gevechtstoestel, voluit: F-35 Lightning II, maakte dinsdag ter kennismaking een rondvlucht boven Nederland.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
In Achenheim in Noordoost-Frankrijk hebben archeologen de resten blootgelegd van slachtoffers van een slachtpartij die daar ruim 6000 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden.
AFP / Michel Christen
Deelnemers van het Duitse kampioenschap moerasvoetbal in Lembruch am Dümmer.
Hermann Pentermann / DPA via AP
Een zelden gezien beeld: een vis zit in de buik van een kwal. De foto is genomen voor de kust van de Byron Bay in Australië en ging viraal op internet.
AFP / Tim Samuel
Moslims bij het avondgebed in de Istiqlalmoskee in Jakarta. Zondag begon voor de ruim 1,5 miljard moslims wereldwijd, de vastenmaand ramadan.
Reuters / Beawiharta
Op een van de bekendste stranden ter wereld, de Copacabana in Rio de Janeiro staan twintig portretten van vrouwen en 420 bevlekte slipjes onder de titel 'Ik zal nooit zwijgen'. Het is een protest tegen geweld en verkrachting van Braziliaanse vrouwen, van wie er elke drie dagen 420 slachtoffer zijn. De fotoportretten zijn twee bij twee meter groot en gemaakt door de fotograaf Marcio Freitas.
AP / Felipe Dana
Een familielid van een van de slachtoffers van de bomaanslag dinsdag in Istanbul, veegt een traan van het gezicht van een erewacht bij de begrafenisstoet van twee van de elf doden.
AP / Lefteris Pitarakis
Ruim honderd lichamen spoelden aan op de Libische kust nadat opnieuw een boot met migranten zonk.
AFP
Een pasgeboren orang-oetan is voor het eerst in de buitenlucht met zijn moeder in Ouwehands Dierenpark Rhenen.
ANP / Koen van Weel
Grote drukte bij het vrijdaggebed in een moskee in Jakarta, zelfs in het trappenhuis wordt gebeden.
Reuters / Darren Whiteside
Dragers laden pakketten op een trein in Kolkata (Calcutta) in India.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Ter ere van haar negentigste verjaardag poseerde de Britse koningin Elizabeth II met haar man Prins Philip voor de Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz. De koningin verjaarde op 21 april. Deze foto werd vrijdag vrijgegeven door Buckingham Palace.
Annie Leibovitz / Buckingham Palace via AP