Wooncorporatie De Key: Airbnb in sociale huurwoning moet kunnen

Woningcorporatie De Key wil verhuur van sociale huurwoningen via Airbnb toestaan. Het gaat om een proef, waarbij bewoners van een studentencomplex hun ruimte voor 30 dagen zouden mogen verhuren via de site. Dat bevestigt De Key na berichtgeving in Het Parool.

„We zien de maatschappelijke trend van vakantieverhuur en krijgen veel vragen van onze huurders of het is toegestaan”, zegt een woordvoerder van de corporatie. „Nu is het nog verboden en krijgen wij er pas vaak zicht op als er overlast wordt gemeld. Met deze pilot willen we kijken of dit een manier is om het te reguleren. Waarom zouden mensen met een kleine portemonnee geen gebruik mogen maken van de verhuursite?” De pilot is nog in aanvraag, pas in de herfst is duidelijk of De Key – als eerste corporatie – toestemming krijgt.