Infantino staat in kwade reuk

Gianni Infantino, FIFA-voorzitter
Gianni Infantino, FIFA-voorzitter Foto Peter Cziborra/Reugers

Gianni Infantino, de nieuwe voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, blijft onder vuur liggen. Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine ligt er bij FIFA een document met tal van beschuldigingen tegen de Zwitser. Daarbij zou het onder meer gaan om vluchten met privéjets en voorkeursbehandeling bij het aannemen van personeel. De FIFA heeft zich tot dusverre niet over de publicatie uitgelaten. Begin deze maand meldde een andere Duitse krant, Die Welt, dat Infantino FIFA-medewerkers opdracht zou hebben gegeven geluidsopnames van een besloten bestuursvergadering in Mexico-Stad te vernietigen, iets wat tegen de regels is. Het zou hem mogelijk op een schorsing komen te staan. (ANP/DPA)