ThuiskokBloemkoolquiche

None

Bij dit gerecht was ik in het begin even in de war. Want moet je nou wel of niet een muurtje van aluminiumfolie bouwen in de quiche om het vega en vleesdeel te scheiden? In het recept staat van wel, maar in het boek blijken twee foto’s over elkaar geplakt te zijn. De beste oplossing is in mijn ogen om een muurtje van bladerdeeg te bouwen. Heb je extra veel knapperige korst.

Ontdooi de velletjes deeg voor hartige taart. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af in een vergiet en laat ze daarin 10 minuten afkoelen. Vet de springvorm in met boter terwijl de bloemkool kookt en bekleed de vorm met een stuk of 7 velletjes deeg. Bouw van aluminiumfolie een muurtje in de springvorm. Klop de eieren in een kom los met de slagroom en wat peper en zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de bloemkool over beide delen van de taart. Verdeel hierover de blauwe kaas en de walnoten. Snijd de appels in blokjes. Verdeel de appelblokjes over het gedeelte van de taart voor de vegetariërs, en de hamblokjes over het gedeelte voor de vleeseters. Schenk het eimengsel over beide delen van de taart. Bak de taart in 50 minuten gaar. Laat hem 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.

    • Sam de Voogt