Nadal ondervindt zoveel hinder van een polsblessure dat hij afzegt voor Wimbledon

Tennisser Rafael Nadal mist het toernooi van Wimbledon. De Spanjaard heeft te veel last van een polsblessure die hij op Roland Garros opliep. Hij schreef Wimbledon twee keer op zijn naam.

Op zijn Facebook-pagina schreef Nadal: „Ik ben niet in staat om aan de nieuwe editie van Wimbledon deel te nemen. Het is triest, maar mijn polsblessure heeft tijd nodig om te genezen. Ik speel niet meer tot ik klachtenvrij ben. Het zal nog niet het einde van mijn loopbaan zijn, maar ik moet eerst helemaal fit zijn.”

In de voorbereidingstoernooien op gras plaatste zijn landgenoot David Ferrer zich intussen bij de laatste acht in Rosmalen. De tweevoudige toernooiwinnaar haalde de volgende ronde door winst tegen de Israëliër Dudi Sela: 6-4 en 6-4.

De als eerste geplaatste Spanjaard kwam donderdag voor het eerst in actie na een bye in de eerste ronde. Ferrer won het grastoernooi in Rosmalen in 2008 en 2012 en werd op het laatste moment aan het speelschema toegevoegd na de afmeldingen van de toppers David Goffin en Richard Gasquet.

De Nederlander Igor Sijsling was donderdag in Rosmalen minder succesvol in de tweede ronde. Hij kwam in twee tiebreaks net te kort tegen het als derde geplaatste Kroatische servicekanon Ivo Karlovic: 6-7 (4) en 6-7 (5).

Met Sijsling zijn ale Nederlanders uit het toernooi verdwenen. (ANP)