Uber krijgt boete in Frankrijk voor UberPOP

Een Franse rechtbank heeft Uber veroordeeld tot een boete van 800.000 euro. Het Amerikaanse bedrijf achter de taxi-app krijgt de boete vanwege het illegaal aanbieden van de dienst UberPOP. Met die dienst konden particulieren zichzelf zonder vergunning als taxichauffeur aanbieden. Ook in Nederland kreeg het bedrijf eerder boetes voor het aanbieden van dezelfde dienst, waarmee het inmiddels is gestopt. Bij de rechtszaak in Frankrijk werden voor het eerst ook directieleden van Uber persoonlijk aangeklaagd en veroordeeld. Pierre-Dimitri Gore-Coty, Ubers directeur voor Europa, Midden-Oosten en Afrika, kreeg een boete van 30.000 euro opgelegd. De Franse directeur Thibaud Simphal moet van de rechter 20.000 betalen. Uber gaat in beroep tegen de uitspraak. (NRC)