Neparts verdacht van verkrachten vrouwen

Een 46-jarige Tilburger die zich voordeed als arts wordt ervan verdacht ten minste negen vrouwen te hebben verkracht. Dat bleek donderdag tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Breda. Wegens de gevoeligheid van de zaak werd er nu pas ruchtbaarheid aan gegeven, meldt het OM. De man werd op 15 maart gearresteerd nadat een slachtoffer zich had gemeld bij de politie. Op de dagvaarding stonden zes verkrachtingen, maar inmiddels kent het OM negen gevallen. De Tilburger gaf zich uit als arts, maar is sportmasseur. Hij kende zijn slachtoffers uit de sportschool en bood hen aan te onderzoeken – vaak bij hem thuis. Volgens Omroep Brabant heeft de man onder meer bekkenbodem- en borstonderzoeken verricht en uitstrijkjes gemaakt. Hij deed dit al sinds 2007. (NRC)