Nieuwe verdachte opgepakt voor aanslagen Brussel

Het gaat om de 31-jarige Belg Ali E.H.A. Welke rol hij gespeeld zou hebben, is niet bekendgemaakt.

Archiefbeeld uit Schaarbeek.
Archiefbeeld uit Schaarbeek. Foto Francois Lenoir / Reuters

De politie heeft bij een huiszoeking in Schaarbeek een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel en Zaventem. Het gaat om de 31-jarige Belg Ali E.H.A., heeft het Federaal Parket vrijdag bekendgemaakt.

De man is aangehouden wegens betrokkenheid bij een terroristische groep, deelname aan terroristische moorden en pogingen daartoe als dader, mededader of medeplichtige, meldt het parket in een verklaring. Meer details over zijn arrestatie of over de huiszoeking, die donderdag plaatsvond, worden niet bekendgemaakt.

Welke rol de Belg precies gespeeld zou hebben, wil het parket niet zeggen. Donderdag werd bekend dat Mohamed Abrini, een van de aanslagplegers, uitgeleverd mag worden aan Frankrijk. Dat land wil hem berechten voor betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs in november. Er zitten volgens het Federaal Parket op dit moment nog zeven mensen vast voor betrokkenheid bij de aanslagen van 22 maart.

    • Bastiaan Nagtegaal