‘Sancties tegen Rusland met half jaar verlengd’

De Europese Unie gaat de sancties tegen Rusland met zes maanden verlengen. Dat meldt de The Financial Times op basis van anonieme diplomaten. De beslissing zal waarschijnlijk in de komende twee weken vallen. Diplomaten vreesden een confrontatie tussen de landen die de sancties willen verzachten (zoals Italië, Hongarije en Griekenland) en landen die een harde lijn voorstaan (zoals Polen). De voorstanders van de zachte lijn hebben echter ingestemd in te binden tot een EU-top in december. Wel zouden sommige landen tegelijk met de verlenging een signaal willen geven, dat een keerpunt nabij is. De Europese sancties waren een reactie op de annexatie van de Krim en de Russische bemoeienis met het oosten van Oekraïne. De maatregelen lopen officieel af op 31 juli. (NRC)