In beeld

Duizenden nemen afscheid van Muhammad Ali in Louisville

Duizenden mensen zijn in Louisville, Kentucky voor het laatste afscheid van de vorige week overleden bokslegende Muhammad Ali. Er zijn diverse diensten georganiseerd. Vrijdag is een grote herdenkingsdienst waar onder meer Bill Clinton zal spreken. Daarna wordt Ali in besloten kring begraven.
Muhammad Ali hield van de wereld en daarom is de wereld volgens zijn nabestaanden welkom in Louisville, de stad in Kentucky waar hij op 17 januari 1942 als Cassius Marcellus Clay werd geboren.
Reuters / Lucy Nicholson
Belangstellenden voor de jenazah, de islamitische gebedsdienst voor Muhammad Ali in de Freedom Hall in Louisville. De dienst is door 14.000 mensen bezocht.
Reutes / John Sommers II
Cassius Clay bekeerde zich in 1964 tot de islam en noemde zich sindsdien Muhammad Ali.
AFP / Jim Watson
Een paar bokshandschoenen is opgehangen voor het huis waar Ali zijn jeugd doorbracht.
Reuters / Adrees Latif
Bezoekers hebben een gedenkplaats ingericht voor het Muhammad Ali Center in zijn geboorteplaats – een museum met een boodschap. Waar hij kon zette hij zich in voor vrede en verdraagzaamheid, waarden die worden uitgedragen in het museum.
AFP / Michael B. Thomas
De herdenkingsdienst van de legendarische bokser is een van de grootste historische gebeurtenissen van de stad Louisville.
AP / David Goldman
Rond zijn begrafenis staat een tocht door de stad op het programma, onder meer over de Muhammad Ali Boulevard, langs plaatsen waar een deel van zijn leven zich afspeelde.
AFP / Brendan Smialowski
Mensen poseren voor het huis waar Ali zijn jeugd doorbracht.
Reuters / Lucy Nicholson
Merchandise zoals t-shirts zijn volop verkrijgbaar.
Reuters / Adrees Latif
Er worden fietstochten door de stad georganiseerd langs alle belangrijke plekken uit Ali's leven. Zoals hier bij Spalding University, waar ooit zijn fiets werd gestolen en hij zijn boosheid afreageerde door te gaan boksen.
AFP / Brendan Smialowski
Tekenaar Michael Bailey schetst een portret van de drievoudig wereldkampioen in het zwaargewicht die in de jaren zestig en zeventig de bekendste man op aarde was.
AFP / Brendan Smialowski
Een sportverzamelaar toont zijn laatste aanwinst: een originele trainingsbroek van Ali.
Butch Comegys / The Times & Tribune via AP
Het hutje waar Mohammad Ali in de vroegste jaren van zijn carrière trainde in Deer Lake, Pennsylvania.
Butch Comegys / The Times & Tribune via AP
Er waren grofweg 15.000 kaartjes voor de publieke dienst beschikbaar. Die zijn allemaal vergeven volgens de organisatie.
AFP / Brendan Smialowski